Tel./Fax : 0259.43.42.46 * 0742.477.118 contact@bisericaculuna.ro

          În Catedrala mitropolitană din Sibiu a avut loc marţi, 8 octombrie, etapa mitropolitană a concursului naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul!“. La această fază a concursului s-a desemnat formaţia corală care va reprezenta Mitropolia Ardealului la etapa naţională a competiţiei.


 Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care i-a binecuvântat pe corişti, pe dirijori şi pe reprezentanţii eparhiali. Alături de IPS Mitropolit Laurenţiu s-au aflat Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, consilieri eparhiali, protopopi şi alţi oaspeţi.
  În concurs s-au aflat cinci coruri parohiale din cele cinci eparhii sufragane Mitropoliei Ardealului. Astfel, Corul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Mediaş a reprezentat Arhiepiscopia Sibiului, Corul Bisericii „Sfinţii Petru şi Pavel“ din Câmpeni a participat din partea Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Corul Bisericii cu Lună din Oradea a intrat în concurs din partea Episcopiei Oradiei, Corul „Bâlea Boar“ al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Brad a fost reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, iar Corul „Ecclesia“ al Catedralei din Sfântul Gheorghe a venit din partea Episcopiei Covasnei şi Harghitei.

          Fiecare corală a interpretat câte trei piese religioase, iar prestaţia lor a fost evaluată de un juriu de specialitate, prezidat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Alături de părintele decan, în juriu s-au mai aflat pr. prof. dr. Nicolae Belean de la Facultatea de Teologie din Timişoara şi pr. lect. dr. Gheorghe Neacşu de la Facultatea de Teologie din Piteşti.
          În urma jurizării, [highlight_four] câştigătorul etapei mitropolitane a fost desemnat Corul Bisericii cu Lună din Oradea. Formaţia corală dirijată de profesorul Valentin Lazăr va participa la etapa naţională a concursului, în perioada 27-29 octombrie 2013 [/highlight_four] . Toate corurile au primit la final diplome şi cărţi din partea IPS Mitropolit Laurenţiu.

 [youtube_video] xKeQUidrOoE [/youtube_video]

↓